I Microsoft 365 finnes det flere måter å operere en felles kalender. En kan ha kanalkalendere i "Teams", gruppekalendere som en del av "Microsoft365 Groups", kalendere på en Sharepoint-site eller personlige kalendere som er delt med andre. For øyeblikket mener vi at sistnevnte er den mest anvendelige metoden.

Lage og dele personlige kalendere med andre

Forskjellig funksjonalitet i Outlook på Mac/Windows og nytt/gammelt grensesnitt, gjør at vi viser hvordan dette gjøres i Outlook på web.

1. Velg kalender-ikonet på venstre side. Evt. trykk her.

2. Trykk på "Legg til kalender".

3. Velg "Opprett tom Kalender" og gi den et passende navn. Du kan også velge hvordan og hvor den fremstår hos deg.

4. Kalenderen blir nå opprettet og du kan gå ut av pop-up boksen.

5. Øverst til høyre har du en knapp som heter "Del". Trykk på den og velg din nye (eller gamle) kalender.

6. Du får nå muligheten til å spesifisere hvem som skal få tilgang og hvilke rettigheter de får. Trykk på "Del" for å sende en invitasjon til de utvalgte. Merk at kun brukere i "Frysja" får mulighet til å redigere kalenderen.

Nå har du opprettet og delt en kalender. Neste steg er for mottakeren å legge den til i sine kalender- eller mailprogrammer. Derfor skifter vi nå ståsted og ser det fra mottakeren sin side.

Microsoft365-brukere (Outlook):

Du mottar en mail. Trykk på "Godta". Kalenderen blir nå lagt til i din liste over kalendere og skal nå dukke opp under Kalenderfanen i Outlook.

Apple Calendar:

For å bruke kalenderen i andre programmer må vi ha tak i en ICS-feed som vi kan abonnere på. I mailen du mottar står det:

Har du problemer med å vise kalenderen? Prøv å legge til en Internett-kalender, og bruk denne nettadressen.

1. Høyreklikk og kopier lenken.

2. I Apple Mail velger du "Arkiv" -> "Nytt Kalenderabonnement".

3. Lim inn URL-en du har kopiert og trykk "Abonner".

4. Du får så mulighet til å finjustere noen innstillinger for din egen del. Merk at det kan være hensiktsmessig å endre oppdateringsfrekvensen.

Gmail:

1. Gå til kalenderen din i Gmail.

2. Trykk på pluss-tegnet til høyre for "Andre kalendere".

3. Velg "Fra nettadresse"

4. Lim inn URL-en du har kopiert og trykk "Legg til kalender".