For å bruke interne tjenester i Frysja-systemet trenger du å være på "innsiden" av nettverket. For å komme inn må du bruke VPN. Først når du har installert og konfigurert VPN kan du koble til og begynne å bruke de interne tjenestene.

1. Check Point Harmony finner du oppe på menylinja i form av en hengelås. Først må vi lage en ny "Site".
    1. Trykk på hengelås-ikonet som har dukket opp øverst i menylinjen og velg "Connect".
    2. Du blir spurt om du vil lage en ny "Site". Det vil du selvsagt.
    3. VPN-Host / Name er "vpn.frysja.io"
    4. Trykk "TRUST" når den spør om du stoler på vpn.frysja.io
    5. Velg "Frysja-VPN" når den spør om autentiseringsmetode.
  2. Nå kan du koble til den nye "Siten" du har laget.
    1. Trykk på hengelåsikonet og velg "Connect".
    2. Safari åpner seg og logger deg inn via Office365. Hvis du allerede er logget inn der, går alt av seg selv. Hvis ikke må du skrive e-post og passord. Kanskje også bruke Authenticator-appen.

NB!

Standard innstilling er "Always Connect". Dette er det fint om du slår av.

1. Høyreklikk på hengelåsen og velg "Display Overview".
  2. I venstre kolonne, klikk på Overview.
  3. Klikk på "Remote Access VPN".
  4. Klikk på "Manage settings" til høyre i vinduet.
  5. Velg "Properties".
  6. Under fanen "Settings" kan du velge bort "Enable Always-Connect".
  7. Trykk "OK", så "Close".