Mulige fixes hvis Media Composer oppleves treg

Endret Fri, 18 Okt ved 9:28 AM


Rebuild Site Settings:


Rebuilding av Site Settings kan fikse mange bugs knyttet til innstillingene lokalt på maskinen opp mot Avid. 


Avslutt Media Composer. Gå til C: -> Users -> Public -> Public Documents -> Avid Media Composer -> Settings. Slett filene "MC State", "Site Attributes" og "Site Settings". Når du starter opp Avid igjen så vil den rebuilde disse filene til default settings.



Rebuild Attic-mappen:


OBS: Gjøres kun av mediamanager eller IT-avdelingen. 


Dette burde gjøres med jevne mellomrom siden Attic-mappa kan bli veldig stor med flere tusen filer. Dette er backupfiler fra hvert eneste bin i prosjektet. Disse filene gjør at Avid bruker lenger tid på å scanne den, som igjen kan føre til at åpning, lukking og lagring av bins går tregere. Etter en renaming av mappen så vil Avid lage en ny Attic-mappe. Legg til "_dagens dato" på slutten av navnet når du renamer. Det er viktig å ikke slette denne mappen. 


Du finner mappen på PRO-disken -> Unity Attic -> "prosjektnavnet". 



Rebuild klippe-mappen:


Renaming av klippemappen din på PRO-disken kan i flere tilfeller fikse noen bugs knyttet til prosjektsettings og caching. Legg til "_dagens dato" på slutten av navnet på klippemappen. Avid vil da generere en ny klippemappe.


Du finner mappen på PRO-disken -> 01 Avid Prosjekt -> "prosjektnavnet" -> Avid Shared Data -> "maskinnavnet".



AMA Management:


Etter oppgraderinger til nye Avid-versjoner så vil AMA Management-cachefiler ligge igjen lokalt på disse maskinene fra de gamle versjonene. Dette kan gjøre at Avid Media Composer oppleves treg generelt, treg med åpne/lukke/save bins, henger seg opp med bytting mellom applikasjoner etc. Selv om man ikke jobber med AMA-materiale så driver Avid tydeligvis å leser/scanner denne mappa. Legg til "_dagens dato" på slutten av navnet på AMA Management-mappen. Avid vil da generere en ny AMA-mappe.

 

Du finner mappen på C: -> Users -> Public -> Public Documents -> Avid Media Composer -> AMA Management. 

 

I tillegg til denne løsningen så kan man skru av og på AMA Management i Avid. Gå til File -> Settings -> User -> Link -> Volume Mounting. Huk av Ama Management og ta en restart av Avid. Åpne Avid igjen og huk på AMA Management igjen og ta en ny restart. 



Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene
CAPTCHA-verifisering er obligatorisk.

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen